U Puli je uspješno završena 4. optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe u suradnji s Europskom akademijom optometrije i optike

Ove je godine od 11. do 13. svibnja održana iznimno uspješna IV. optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe – OCCSEE 2018 i 10.  konferencija Europske akademije optometrije i optike.
Konferencija, koju je po prvi puta Veleučilište Velika Gorica organiziralo u suradnji sa Europskom akademijom optometrije i optike, okupila je više od 500 sudionika iz 30 europskih zemalja, Azije i SAD-a u hotelu Park Plaza Histria u Puli.

Tijekom tri dana odrađeno je niz radionica te je održan veliki broj zanimljivih predavanja eminentnih domaćih i stranih stručnjaka u području optometrije, a prikupljeno je i 50-ak poster prezentacija. U sklopu konferencije održan je i okrugli stol sa sudionicima iz desetak europskih zemalja.

Pozvani predavači na konferenciji bili su:
– Lluïsa Quevedo Junyent, OD, Psychologist, PhD (Španjolska)
– Nicola Logan BSc Med, PhD MCOptom (Velika Britanija)
– Thomas F. Freddo, PhD, član Američke akademije optometrije (SAD)
– Mile Brujic, optometrist, član Američke akademije optometrije (SAD)

Podsjetimo da je konferenciju u petak 11. svibnja 2018., uz predsjednika OCCSEE-a Alena Stranjika i predsjednika Europske akademije optometrije i optike Eduarda Teixeiru, otvorio predsjednik Europskog vijeća optometrije i optike Peter Gumpelmayer.

Glavni sponzori konferencije bili su: Essilor, Hoya, Optinova i Oktal Pharma, dok su Izlagači konferencije bili: Entod Research Cell Ltd., Rimc, Opto centar, Oculus i Anglia Ruskin University.

Sudionici su se odlično družili i izvan predavaonica te razmjenjivali iskustva i ideje. Na konferencijskoj večeri dodijeljene su nagrade izvučenim sudionicima nagradne igre, koja je već postala tradicija ove naše optometrijske konferencije.

U ime Veleučilišta Velika Gorica i Organizacijskog odbora OCCSEE-a hvala svim sudionicima, sponzorima i izlagačima!